top of page

Waarom cloud diensten populair zijn

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022


De cloud zorgt voor een gestroomlijnde toegang tot een reeks on-demand internet middelen van servers tot netwerken, applicaties en meer. Deze technologie is gebaseerd op beschikbare gevirtualiseerde omgevingen om ononderbroken bedrijfsactiviteiten, optimale prestaties en schaalbaarheid te garanderen.

Cloud computing of clouddiensten worden steeds belangrijker en populairder in bedrijven, voornamelijk vanwege de verbazingwekkende voordelen die ze voor gebruikers bieden. De cloud neemt de last weg van grote investeringen in infrastructuren die hun eigen applicaties, platforms of servers onderhouden. Hierdoor is het een zeer aantrekkelijke technologie voor bedrijven. Infrastructure as a Service, Platform as a Service en Software as a Service zijn de drijvende kracht achter de digitale transformatie van de toekomst.


Met deze technologie heb je eenvoudig toegang tot bedrijfsgegevens vanaf elke plek ter wereld en vanaf elk apparaat. Je bespaart op onderhouds- en servicekosten en het zorgt ervoor dat we meer services en opslagcapaciteit hebben, terwijl onze gegevens het hele jaar door intact blijven.

Hieronder bekijken we in detail waarom iedereen naar de cloud gaat.


Kostenreductie


Het is aangetoond dat cloud computing een direct effect heeft op de IT-kostenbesparingen voor kmo's. Tot wel 40% investering in hardware en software, 31% in ICT personeelskosten en tot 80% in energieverbruik. De cloud biedt toegang tot de beste technologische oplossingen, altijd bijgewerkt, zonder dat er groots in hoeft te worden geïnvesteerd.


Cloudservices maken gebruik van een pay-as-you-go-model, waarmee gebruikers alleen kunnen betalen voor middelen die ze gebruiken. En je hoeft je geen zorgen te maken over beëindigingskosten, omdat gebruikers hun abonnement op elk gewenst moment beëindigen.


Daarnaast verwerken bedrijven aanzienlijke hoeveelheden documenten die om verschillende redenen moeten worden gearchiveerd. Dit resulteert weer in veel ruimte, archiefkasten en gekwalificeerd personeel voor dit beheer, wat zich weer vertaalt in nominale en infrastructuurkosten. Met cloudservices worden deze uitgaven geëlimineerd.

Flexibiliteit en schaalbaarheid


Cloud computing-services stellen de gebruiker in staat zich aan te passen aan alle soorten bedrijfssituaties, en bieden belangrijke oplossingen voor echte zakelijke behoeften.

Het concurrentievermogen van bedrijven vergroten


De implementatie van cloudservices maakt een verhoging van de productiviteit mogelijk door administratieve, messaging-, logistieke en klantenservicetaken te stroomlijnen. Bovendien maak je deel uit van de nieuwe dynamiek van de digitale markt, waar moderne gebruikers zoveel om vragen.

Hoogwaardige IT-infrastructuur voor bedrijven met een kleiner budget


Clouddiensten stellen de meest geavanceerde IT-infrastructuur die door techreuzen worden gebruikt, ter beschikking aan kleinere bedrijven tegen betaalbare tarieven.

Mobiliteit en beschikbaarheid


Bedrijven en werknemers worden gedreven door behoeften. Daarom is het essentieel om overal toegang te hebben tot werktools. Het gebruik van cloudservices maakt het mogelijk om alle informatie over het bedrijf beschikbaar te hebben vanaf elk geografisch punt via het netwerk en op elk moment. Bedrijven kunnen klanten op afstand en op elk gewenst moment bepaalde services aanbieden, zoals het plannen van afspraken, het kopiëren van facturen en het plannen van services.

De beste beveiliging


Cloud computing-serviceproviders bieden zeer hoge beveiligingsstandaarden, boven wat een meerderheid van de bedrijven kan bereiken, door middel van middelen en kennis. Het gebruik van deze technologie stelt kleine en middelgrote bedrijven in staat om topniveaus van beveiliging te halen in hun communicatie, gegevens en apparatuur.

De IT-afdeling voegt waarde toe


Met clouddiensten kan de IT-afdeling in bedrijven zich richten op innovatie, het toevoegen van waarde en het versterken van het bedrijf, in plaats van tijd te besteden aan het onderhouden en bijwerken van bestaande technologie-infrastructuur.

Gemak van informatie-uitwisseling


De cloud maakt het leven makkelijker voor bedrijven en hun medewerkers. Door een site te hebben waar je informatie host met de mogelijkheid om er te allen tijde toegang tot te krijgen, is het gemakkelijker om gegevens uit te wisselen, bestanden bij te werken en samen te werken, zelfs als partijen zich op verschillende plaatsen bevinden. In samenwerkingsomgevingen in de cloud kunnen teamleiders verschillende gebruikersrollen instellen, en hen de relevante beperkingen en machtigingen toewijzen.

Conclusie


Met de huidige gezondheidscrisis zal de cloud onvermijdelijk in populariteit blijven toenemen, zoals we hebben gezien in de eerste paar maanden van quarantaine. De pandemie heeft de wereld al het belang van clouddiensten laten zien. Ze zijn de toonaangevende technologie met de middelen om mensen te helpen omgaan met het nieuwe normaal.

34 weergaven0 opmerkingen

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page