top of page
Dag twee: Cybersecurity, hoe doet je IT-leverancier dat?
03:15
Marcel Martens

Dag twee: Cybersecurity, hoe doet je IT-leverancier dat?

Dag twee, Cybersecurity, we gaan ervoor toch? Ik neem aan dat je inmiddels all-in bent en bereid bent om ook de nodige stappen te nemen om in ieder geval te zorgen dat je eigen digitale hygiรซne goed op orde is. Maar ja, hoe doet je IT-leverancier dat? Met andere woorden, ik kan alleen maar voor mezelf spreken. Hoe doen wij dat? Bij deze een demo hoe wij 's ochtends het riedeltje doorlopen voordat wij aan het werk kunnen. Nadat we onze laptop ingeplugd hebben en opgestart hebben, komt als eerste dadelijk het ESET Full Disk Encryptie scherm. Wij gebruiken ESET Full Disk Encryptie omdat wij niet vertrouwen in de Bit-locker daar kunnen we namelijk met een USB stickje binnen vijf minuten toch bij de data middels ESET Full Disk Encryptie zorgen we ervoor dat die data versleuteld blijft op de disk en er geen ongeoorloofde toegang is tot die data. Vervolgens, als Windows gestart is, loggen we in met ons wachtwoord, krijgen we een pushmelding op onze telefoon of op de iWatch of net wat je hebt. Die valideren we, waarna Windows inlogt en dat je kunt beginnen met werken. Het zijn dus twee handelingen, elke ochtend of elke keer als je je laptop start, die ervoor zorgen dat er dus, stel je verliest je laptop of hij wordt gestolen of net wat, dat als er al gevoelige data op die laptop staat. Op de harde schijf, op de SSD of het opslagmedium wat erin zit, dat die dief of een ongeoorloofde daar niet bij kan, want die complete disk die is versleuteld door in dit geval ESET Full Disk Encryptie. Stap twee is dat we niet alleen 2FA willen op onze Office365, dat is in ieder geval het product waar wij mee werken, maar ook op het Windows apparaat zelf. Want stel iemand die... je locked hem bij de Starbucks of net waar je koffie zit te drinken en iemand die pakt jouw laptop en die rent er kei hard mee weg. Dan willen we niet dat die enkel middels een usb-stick of net wat voor DMA-tools dat ze ook hebben, dat men zomaar in kan loggen. Nee, daarvoor ook de 2FA in Windows zodat we zowel voor derden buiten af, dat ze niet zomaar op je mail of op je SharePoint of Teams in kunnen loggen zonder dat je die pushmelding krijgt. Maar dat geldt als zeker ook voor je fysieke apparaat, dat je dus je Windows... je laptop beveiligd, zodat je daar ook altijd valideert wie je bent voordat je bij nou, ja, voordat je inlogt en voordat je dus bij je data kunt. Allerbelangrijkste hiervoor is, dat als je dus een keer 's avonds op de bank zit, of waar dan ook... en je krijgt een pushmelding en je bent dat zelf niet geweest dat je hem dan blokkeert of weigert, want dat is ook een indicator neemt dan direct contact op met je IT-dienstverlener of je helpdesk of je Support, want dat is een indicator dat iemand anders dus ingelogd is met jouw wachtwoord, anders krijg je die pushmelding niet, zo doen wij het, en hiermee borgen wij dat... dat zijn de twee belangrijkste stappen waarmee wij kunnen borgen dat die data niet in verkeerde handen terechtkomt. Welke stap zet jij vandaag?
Maandagmorgen, een nieuwe week ๐Ÿš€Wat ga jij ๐ฏ๐š๐ง๐๐š๐š๐  doen om jouw digitale weerbaarheid te verbeteren?
02:06
Marcel Martens

Maandagmorgen, een nieuwe week ๐Ÿš€Wat ga jij ๐ฏ๐š๐ง๐๐š๐š๐  doen om jouw digitale weerbaarheid te verbeteren?

Wat ga jij vandaag doen om jouw digitale weerbaarheid te verbeteren? Het is Maandag, een nieuwe week en ondanks dat het herfst is, maar toch bijna 20 graden, wil ik het vandaag hebben over cybersecurity. Want, wat ga jij deze week doen om jouw bedrijf, beter weerbaar te maken tegen de huidige vorm van cybercriminaliteit de kans dat je aangevallen wordt of er last van hebt, is gewoon รฉรฉn op vijf. Het is niet meer de vraag of, maar wanneer je aan de beurt bent. En wat doe je daartegen om jezelf te wapenen? Het is niet alleen om schade te voorkomen, maar ook om de toekomst van je bedrijf te borgen, reputatieschade, kun je รผberhaupt nog orders uitleveren ja, nee, kun je nog klanten helpen? Stel je bent een auto dealer en er komt iemand voor reparatie? Kun je die persoon letterlijk ontvangen en gaan helpen als je een digitale hartstilstand hebt? Antwoord is: nee, je kunt helemaal niks, je ligt lam! Stel jezelf de vraag eens en begin daar echt vandaag mee. Zet die eerste stap. Stel je jezelf de vraag: wat als mijn bedrijf nu een digitale hartstilstand heeft, wat moet ik dan doen? ๐Ÿ‘‰ Wie bel ik? ๐Ÿ‘‰ Trek ik de stekker eruit? Ja, nee, kortom wat moet ik doen? Maak dat plan en zorg dat dat plan in de kast ligt, zodat je erbij kunt. Wij met z'n allen moeten deze infrastructuur beschermen. Wat als die digitale hartstilstand ervoor zorgt dat mogen de stoplichten niet meer werken, het kan zomaar gebeuren. Kunnen wij dan met z'n allen in deze maatschappij nog vooruit ja of nee? Nou, we hoeven hier niet de wereld problemen op te lossen. Dat gaat ons ook niet lukken maar kijk wel voor jezelf in je eigen bedrijf naar: Wat kan ik vandaag maandag, 17 oktober 2022 wat kan ik vandaag doen om mijn bedrijf een stukje veiliger te maken, zodat ik morgen ook gewoon mijn deuren kan openen? Ik ga deze hele week van dit soort video's maken en ik neem je mee op reis en ik hoop dat je daarmee de stappen zet die genomen moet worden om samen onze bedrijven, waar we keihard met z'n allen voor gewerkt hebben, om die overeind te houden en gewoon te beschermen, zodat we morgen met z'n allen gewoon kunnen werken. Doe je mee? Bekijk ons aanbod op: https://mitservices.nl/avib Zoek je een partner om te overleggen wat voor jou noodzakelijk is? Wij staan voor je klaar.
Oproep: "Neem cybersecurity serieus" doe je mee?
01:19
Marcel Martens

Oproep: "Neem cybersecurity serieus" doe je mee?

Dagelijks zit ik met ondernemers aan tafel. En die vragen mij elk keer allemaal, hetzelfde: "Marcel, is dit nou wel echt allemaal nodig?" Ja, het is nodig, meer dan ooit. De cyberdreigingen vanuit Rusland, Noord-Korea, China, ze zijn alledaags en de kans is niet meer, net zoals met Ransomware รฉรฉn op acht, maar de kans op cybercrime is gewoon รฉรฉn op vijf. Dus bij deze echt een oproep ๐Ÿ“ฃ we kunnen alleen onze bedrijven, waar we samen hard voor gewerkt hebben, en veel voor hebben moeten laten, het brengt ons ook veel moois, dat ben ik helemaal met je eens als ondernemer, maar we hebben er ook veel voor moeten laten. Dat moeten we samen beschermen en dan kunnen wij als IT-dienstverlener niet alleen, dat is iets wat we samen met jou moeten doen. Daarom bij deze oproep: neem het serieus en zet echt die schakelaar om in je hoofd, qua mindset: we kunnen niet meer zonder een gedegen cybersecuritybeleid. Dus: ๐Ÿ‘‰ zorg voor 2FA ๐Ÿ‘‰ zorg dat je een paspoort manager gebruikt ๐Ÿ‘‰ zorg dat je update beleid hebt ๐Ÿ‘‰ zorg dat je dagelijks automatisch back-ups ๐Ÿ‘‰ test die ook gewoon minimaal twee keer per jaar. Kan ik terughalen wat ik terug wil halen en hoe lang doe ik daarover? Samen zorgen we ervoor dat we Nederland een stukje veiliger krijgen en samen zorgen ervoor dat we die digitale hygiรซne op orde krijgen. Doe je mee? #cybersecurity #mitservices #altijdveiliginbedrijf Hoe los je dit op? Bekijk ons aanbod: https://info.mitservices.nl/avib
Wat is Ransomware en waarom is het zo gevaarlijk? Hier de antwoorden, oplossingen en tips.
17:12
Marcel Martens

Wat is Ransomware en waarom is het zo gevaarlijk? Hier de antwoorden, oplossingen en tips.

Wat is ransomware en waarom is het zo gevaarlijk? Wij hebben de antwoorden, oplossingen en tips. De kans op brand is 1 op 8000 en toch heeft iedereen een brandblusser en brandverzekering. De kans op ransomware is vandaag de dag 1 op 8 en dit kan je jouw business kosten. Wat is ransomware nou precies en wat maakt het zo gevaarlijk? Ik leg het je uit en vertel je ook meteen wat je er het beste tegen kan doen en hoe je moet handelen mocht jouw onderneming hierdoor getroffen worden. Chapters: 0:00 Opening 0:18 Intro 0:44 Wat is ransomware? 1:40 Wie doen dit en wat doen ze? 2:32 Waarom doen ze het? 3:38 Is het gevaarlijk? 4:20 Hoe wordt ik besmet? 5:15 Wat te doen als je besmet bent 6:05 Is mijn hardware nog veilig? 6:35 Hoe kan je het zelf fixen? 6:57 Hoe erg is het? 7:32 Kan dit ook op mijn telefoon of tablet? 7:59 Ik heb niks te verbergen 8:45 Moet ik altijd betalen? 10:09 Wat doen ze als je betaald? 10:30 Wat doet M-IT hier tegen? 14:42 TIP 1 15:05 TIP 2 15:50 TIP 3 16:40 TIP 4 17:04 Tot slot Op mijn YouTube kanaal kun je alles vinden over wat je moeten weten over informatiebeveiliging. In de afspeellijst informatiebeveiliging (https://www.youtube.com/playlist?list...) plaats ik video's speciaal voor jou met allerlei tips en tricks over informatiebeveiliging. Mis niks en abonneer je op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCap4... Of bezoek de website van Marcel Martens: https://marcelmartens.nl
bottom of page