top of page

Waar kunnen clouddiensten worden gebruikt?

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022


De cloud kan overal ter wereld worden gebruikt op vrijwel elk apparaat, op elk moment, meestal online en offline. Het heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven informatietechnologiediensten binnen hun organisaties consumeren en leveren. Door computerinfrastructuur en on-demand aan te bieden, zonder direct toezicht of beheer, hebben Cloud services bedrijven en hun personeel de flexibiliteit gegeven om vanaf elke locatie, op elk moment in realtime te werken.De alomtegenwoordigheid van clouddiensten

Men praat steeds vaker over de cloud, maar al vele jaren hebben we het internet, en in het verleden was deze term niet populair. Het concept van de cloud gaat over het hebben van je hele digitale leven binnen handbereik, overal en op elk moment. Dat is, in één woord, "alomtegenwoordigheid"


Cloud gebaseerde applicaties met internettoegang vergemakkelijken het alomtegenwoordige (oftewel; het altijd en overal) karakter van de huidige bedrijven. Medewerkers hebben toegang tot de applicaties vanuit kantoor, thuis of onderweg, via laptops of mobiele apparaten. Teams die wereldwijd verspreid zitten of in partnerbedrijven, kunnen de toegang tot een specifieke toepassing delen voor de duur van een project.


De alomtegenwoordigheid van Cloud services is een van de sterkste punten, die de efficiëntie ervan stimuleert. Stel je eens voor; onmiddellijke toegang tot tal van netwerken, hyper gesegmenteerd en beschikbaar, zowel in de fysieke als in de virtuele wereld! Hierdoor hebben we niet alleen in realtime toegang tot informatie, maar, wat nog belangrijker is, we kunnen beslissingen nemen als een gemeenschap.... dit maakt ons ongetwijfeld efficiënter... en krachtiger.Omdat apparaten met elkaar in contact komen, en vooral omdat een persoon verschillende apparaten in zijn dagelijks leven gebruikt, ontstaat de noodzaak om applicaties en gegevens op elk apparaat toegankelijk te hebben. Het internet bestaat al heel lang, maar in het verleden waren apparaten beperkt en als we gegevens van het ene apparaat naar het andere moesten overbrengen, gebruikten we fysieke oplossingen: cd, dvd, draagbare harde schijven, enz.


Maar nu willen we alles overal hebben, en tegelijkertijd, op geen specifieke plaats. Dit is het mooie van Cloud services. Kortom, de alomtegenwoordigheid van twee dingen: gegevens en toepassingen (programma's die die gegevens interpreteren en laten beheren).


Als we kijken naar eCommerce-bedrijven, is het eenvoudig te begrijpen dat gemak en alomtegenwoordigheid centraal zijn voor het succes van een virtuele winkel. De alomtegenwoordigheid van online winkels bevordert het aanpassingsvermogen, de verlaging van de bedrijfskosten en de integratie van marketingacties, evenals gemakkelijk contact tussen klanten en leveranciers. Dit soort winkels is zonder twijfel een duidelijk voorbeeld van wat clouddiensten vandaag de dag mogelijk maken.

Conclusie

Het gebruik van clouddiensten maakt het eenvoudig om gegevens overal en op elk moment te beheren met alleen een internetverbinding, en niet alleen vanaf computers, maar ook vanaf mobiele apparaten en smartphones met verbinding en Wi-Fi. Dit is iets dat erg nuttig is, niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven, omdat zowel managers, werknemers als klanten in realtime toegang hebben tot gegevens, ongeacht waar ze zich in de wereld bevinden; een grote kracht voor een succesvol bedrijf.

34 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page