top of page

Hoe Cloud Services werken

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022


Clouddiensten worden al snel een belangrijk puzzelstukje in verschillende organisaties over de hele wereld. Dit is te wijten aan hun talrijke voordelen op het gebied van efficiëntie, maar ook door de kostenbesparing. Men hoeft immers niet meer zo zwaar te investeren in infrastructuren die bedrijfstoepassingen, platforms of servers onderhouden.

Er zijn verschillende clouddiensten die voortdurend meer mogelijkheden creëren voor bedrijven om toegang te krijgen tot onder andere IT-infrastructuur, software en hardware.

Hieronder leggen we uit hoe alles werkt:

Cloudopslagservices bieden je zeker een aantal voordelen, ongeacht of dit van toepassing is op het beheer van persoonlijke gegevens of op bedrijfsniveau. Het wordt meestal extern beheerd door providers die plannen aanbieden, die zijn aangepast aan de behoeften van elke gebruiker.

Houd er rekening mee dat niet alle Cloud Providers automatische back-ups bieden, dus je moet zelf voor back-ups zorgen.

Cloudproviders zoals Microsoft en Google regelen de hosting, ze onderhouden het en upgraden het.

Cloudserviceproviders zorgen voor de inrichting en het beheer van deze ruimte, die op abonnementsbasis toegang geven tot consumenten. Dus als je jouw abonnement beëindigt, eindigt daarmee je toegang tot hun premium services.

De waardepropositie van cloud services is gebaseerd op het aanbieden van plannen, die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Met deze service wordt de noodzaak om geavanceerde IT-infrastructuur zoals servers en datacenters te beheren overbodig. Jouw gegevens worden via internet verspreid naar de servers van de ingehuurde provider. De servers zullen de gegevens opslaan en beschermen om hun veiligheid te garanderen tegen eventuele kwaadwillende derden. Naast netwerkopslag is een ander voordeel dat je vanaf elke locatie op de wereld toegang hebt tot je bestanden. Je hebt alleen een breedbandinternetverbinding nodig.

Met cloud services heb je ervaren bedrijven die betaalbare toegang bieden tot netwerken, databases, servers, Ip-adres, software, en meer voor bedrijfsbeheer. Dat wil zeggen, je kunt plannen kopen die bepaalde tools beschikbaar stellen die van cruciaal belang zijn voor zakelijke efficiëntie.Wat maakt clouddiensten ideaal?

Cloudservices bieden je een reeks voordelen, wanneer ze worden gebruikt voor het beheer van bedrijfsprocessen:

  • Schaalbaarheid en kostenflexibiliteit: met cloud services kun je de IT-vereisten van je bedrijf eenvoudig opschalen wanneer dat nodig is. Met andere woorden, je kunt huidige resources in de cloud verhogen om (plotselinge) bedrijfsgroei aan te kunnen. En op dezelfde manier kun je bestaande resources verminderen wanneer er een afname van bedrijfsactiviteiten is. Dit alles vertaalt zich in een aanzienlijke kostenbesparing.

  • Redundantie: Dit is het dupliceren van gegevens, systemen en meer in verschillende kopieën, zodat wanneer het systeem uitvalt als gevolg van natuurrampen, cyberaanvallen, lange stroomuitval of menselijke fout, heb je iets om op terug te vallen. In de loop der jaren hebben IT-giganten als Google, Amazon en Microsoft betrouwbare, wereldwijde redundantie in hun datacenters ingebouwd, zodat als één datacenter van de aardbodem wordt geveegd, ze automatisch terug kunnen vallen naar een ander datacenter. Een dergelijke redundantie zou veel te uitgebreid zijn om zelf te bouwen, dus het is logisch om cloud services te gebruiken.

  • Het digitale samenwerken: Als teams zich op verschillende locaties bevinden, kan de afstand overweldigend zijn. De komst van samenwerkingsfunctionaliteiten in de cloud heeft dit soort beperkingen weggenomen. Nu kunnen teams virtueel samenwerken en elkaar ontmoeten, en informatie in realtime delen en wijzigen.

  • Automatisch softwareonderhoud en updates: Cloudtechnologieleveranciers zijn direct verantwoordelijk voor het constant up-to-date houden van de infrastructuur, zodat bedrijven zich geen zorgen meer hoeven te maken over onderhoudsproblemen. De nieuwste versies van de applicaties en hun nieuwe functionaliteiten zijn direct beschikbaar.

  • Arbeidsmobiliteit en beschikbaarheid: Cloud gebaseerde applicaties zijn beschikbaar vanaf elk apparaat en waar ook ter wereld. Dit betekent een geheel nieuw niveau van mobiliteit voor werknemers, waardoor ze productiever kunnen zijn en meer mogelijkheden bieden voor telewerken. Maar dat is niet alles! De meeste Cloud serviceproviders garanderen 99% ononderbroken activiteit zolang internettoegang beschikbaar is. Bovendien kun je met tal van toepassingen offline werken en vervolgens doorgaan met het bijwerken van de informatie wanneer de verbinding met het netwerk wordt hersteld.

  • Beveiliging van kritieke informatie: Toegangs- en identiteitsbeheersystemen in de cloud hebben geleid tot een radicale toename van het beveiligingsniveau van bedrijven. De investering IT-giganten doen in online beveiliging is veel meer dan wat je kunt veroorloven voor je bedrijf, dus het is logisch om hun clouddiensten te gebruiken.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page