top of page

Wat is Phishing?

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023
Marcel Martens Youtube
Marcel Martens Spotify
Marcel Martens Apple PodcastPhishing wordt vaak herkend door de e-mails waarin ze geld afhandig proberen te maken, maar dat gebeurt tegenwoordig ook via appjes, sms'jes of andere chatdiensten zoals Telegram waar mensen de berichten op sturen.

Ik kreeg er van de week één als voorbeeld: een berichtje... hartstikke leuk!@#? Ik heb geen idee wie het is, doet zich voor als post NL en dan staat hier "inklaringsorders" nou ja, wie laat nou niet ooit iets van Alibaba of Ali expres komen? Als je er opt klikt komt hij gelijk met een betaling aan en dan vraagt hij dus om € 2,95 inklaringskosten... trap hier niet in!


Hun vangen dus op die manier 100.000-den keren die twee euro. Het geld is met de noorderzon vertrokken en voor die twee euro gaat niemand aangifte doen.

Weet je, mensen "trappen" er in, dus ben op je hoede en ga niet in op dat soort zaken. Als die postbode bij jou aan de deur komt om een pakketje af te leveren... Vraagt hij of zij echt wel of je wil betalen.

Of je krijgt een berichtje dat het bij het bij het Post-NL afhaalloket ligt om daar je betaling te voldoen voor je inklaringskosten.


Dus, wat is Phishing?

Phishing is niks anders dan de mensen op een slinkse manier jouw proberen geld afhandig te maken. En bij twijfel: doe het niet, trap er niet in, probeer het niet.

Als ze echt iets van je "moeten", als je iets besteld hebt en moet betalen, om wat voor reden dan ook, dan komen ze echt wel naar jou toe. Ze bellen je, komen ze langs of sturen een brief per post.

Conclusie:

Ga niet in op dit soort berichten en verwijder ze direct.


Heb jij dit wel eens meegemaakt? Deel je ervaring hieronder 👇 zodat anderen ervan kunnen leren.109 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page