top of page

Dag vier: Cybersecurity vs een Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bijgewerkt op: 23 okt. 2022

De meeste ondernemers zijn zich wel bewust van de noodzaak voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.


Nou ben ik geen verzekeringsagent die je een cybersecurity "verzekering" probeert te verkopen... 🤔


Wel wil ik je bewust maken van dat er een andere #mindset nodig is omtrent de digitale weerbaarheid van onze ondernemingen.Ik ben in 2008 begonnen met M-IT Servicesin die eerste jaren wist ik wel dat ik niet verzekerd was als er met mij iets zou gebeuren, een ongeval waardoor ik niet meer zou kunnen werken. Maar ik dacht dat overkomt mij niet, dus ik hoef me daar ook niet voor te verzekeren want het zijn punt één, hele dure verzekeringen, nou is dat niet het verschillende wat ik wil maken met cybersecuritywant dat hoeft niet per se duur te zijn. Maar de naïviteit die ik destijds had, ik maakte daar in één keer een omschakeling toen ik een vader van een vriend van mij, ja, die kwam plots te overlijden, waardoor eigenlijk zijn vrouw, de moeder van die vriend van mij stel op sprong, niks meer kon. Die kon niet eens boodschappen mee doen, want al het geld wat ze hadden, zat vast in vastgoed en de inkomsten vielen weg, want hij was kostwinnaar. Ja, op dat moment het eerste wat ik niet de dag en na, want ik kwam daar veel. Dus ik had ook een rouwproces maar na dat proces heb ik m'n verzekeringsagent gebeld en je zegt van: Joh wat er ook gebeurt, ik wil ervoor zorgen dat als er iets met mij gebeurt, dat mijn vrouw en kinderengewoon in het huis kunnen blijven wonen waar we nu wonen en dat er een stuk luxe wegvalt c'est ça, dat is allemaal prima, maar de basis dat we gewoon boodschappen kunnen doen en dat we kunnen blijven wonen.


Dat stuk moet gewoon geregeld zijn, dus ik had echt zo'n eye-opener nodig om me te realiseren dat, hé, ook voor mij kan het morgen afgelopen zijn, er hoeft maar iets te gebeuren of iemand die mij aanrijdt met wat dan ook, ja, en dan valt vallende inkomsten weg.


Datzelfde geldt voor je cybersecurity want op moment dat je daar dus niks voor regelt en lekker naïef bent, want dat zijn er heel veel, dat durf ik hier stellig in je gezicht te zeggen.


Het is niet namelijk de vraag of je aan de beurt bent, maar wanneer en heb je dan de juiste voorzorgsmaatregelen genomen?


Ja of te nee?


Dus die vijf basisstappen waarin je die digitale hygiene op orde moet hebben.

Die zorgen ervoor dat jij de kans gewoon van 99 procent terug naar één dringt.

Uitsluiten kun je het nooit, maar minimaliseren wel.


👉 Dus zorg voor goeie back-ups, daar hebben we het gisteren over gehad.


👉 Zorg voor tweefactorauthenticatie (2FA),daar hebben we het eerder deze week over gehad. Daarmee hou je de meeste hackers buiten de deur, want dan gaan ze wel naar de buren die dat niet hebben. Het is namelijk veel eenvoudiger om binnen te komen.


👉 Test regelmatige je back-ups;


👉 Zorg voor een antivirus, dat is eigenlijk niet meer voldoende, maar voor een meerlaags Endpoint Protection pakketen wij gebruiken je daarvoor ESET.


Leuk zijspoortje daarin is waarom juist ESET, niet alleen omdat wij fan zijn van de beheer tools omdat het weinig impact heeft op je systeem. Je kunt dus gewoonlekker door blijven werken zonder dat je vertraging hebt of wat dan ook. Het is van Europese bodem. Dus wet en regelgeving, het voldoet volledig aan Europese wetgeving. Ik hoef geen Russische antivirussoftware... ik hoef ook geen Amerikaanse, antivirussoftware, want als het er op aankomt tussen onze regio's dan willen we gewoon dat dat wettelijk binnen de Europese wetgeving geregeld is en geborgd wordt. Daar ziet ook de Europese parlementariër ik ben z'n naam even kwijt erop toe dat ESET niet overgenomen wordt door bijvoorbeeld een Amerikaanse gigant.


👉 De laatste, gebruik een goeie paswoord manager, zodat je je wachtwoorden, goed beheerd hebt en ook complexe wachtwoorden gebruikt. En gebruik ze zelfs ook nooit meer dan één keer. Maak voor elk account een uniek wachtwoord, want daarmee verklein je gewoon die kans om slachtoffer te worden.


Dus als je AOV-Verzekering hebt en je neemt dat serieus, neemt dan cybersecurity net zo serieus.


Dat kan je een hoop schade voorkomen.


En ja, mocht je geïnteresseerd zijn, op onze website, vind je de pakketten waar het allemaal in voorzien is.


Groet, Marcel.


Welke stap zet jij vandaag?


Zoek je een partner om te overleggen wat voor jou noodzakelijk is? Wij staan voor je klaar. Bekijk ons aanbod.4 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page